1. 4. 2018

Špenátové risotto s kuřecím steakem



Italské risotto patří mezi naše oblíbená jídla. Nejčastě ho dělám podle receptu Jamieho Olivera s houbami (recept už jsem dávala dříve), ale tentokrát jsme si pochuntali na variantě se špenátem a kuřecím masem.

Přísady

  • 1 velká cibule
  • 1 řapík celeru
  • 1/2 mrkve
  • olivový olej
  • 300 g rýže arborio
  • 1/2 sklenice bílého vína
  • 1 kostka kvalitního zeleninového nebo kuřecího bujónu (+ cca 1 l vody)
  • 100 g špenátu, rozmixovaného
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • větší kousek másla
  • 40 g parmazánu
  • kuřecí prsa
  • koření na grilované kuře
  • olivový olej
  • listový salát k podávání

Postup

Cibuli s celerem a mrkví nasekáme v mixéru nadrobno. Na oleji osmahneme a přidáme rýži. Mícháme asi minutu, přilijeme bílé víno a mícháme, dokud se nevsákne do rýže. Poté postupně přiléváme horký vývar (cca celkem 1 litr), který vždy necháme vsáknout do rýže. Každou minutu promícháváme. Ke konci přidáme špenát a česnek. Nakonec vmícháme hrudku másla a část parmazánu.

Kuřecí prsa dobře okořeníme a potřeme olejem, necháme chvíli odležet. Na suché pánvi opečeme, vyjmeme na prkýnko a necháme chvilku odpočívat Poté nakrájíme na plátky.

Risotto podáváme s nakrájeným masem, listovým salátem a posypaným parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat