27. 3. 2021

Kuře v polentě, bylinková bageta


Jedno z lehkých jídel, ideální jako rychlá večeře nebo lehký oběd v parném dni. Trik obalit kuřecí maso v polentě (kukuřičné mouce) jsem odkoukala od Jamieho Olivera, maso má pak výbornou chuť a je na povrchu krásně křupavé.

Přísady

Kuře v polentě:
  • kuřecí prsíčka
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • polenta (kukuřičná mouka)

Bylinkové bagety:
  • bílé bagety
  • máslo
  • sůl
  • 1 stroužek česneku
  • bylinky (použila jsem provensálské + bazalku)

Postup

Maso osolíme, posypeme paprikou a polentou a trochu naklepeme paličkou (nejlépe přes pečící papír) a na pánvi opečeme na olivovém oleji (asi 3 lžíce).

Změklé máslo smícháme s prolisovaným česnekem, solí a bylinkami a natřeme na rozkrojené bagety. Dáme rozpéct do vyhřáté trouby asi 10 až 15 minut.

Hotové maso překrojíme a podáváme s bagetou a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat