19. 5. 2021

Sekaná s červenou čočkou


Pokud potřebujete nenápadně propašovat do jídelníčku čočku, možná bude tahle sekaná to, co hledáte. Kombinace masa, červené čočky a sýra zajistí, že bude sekaná šťavnatá. Recept jsem našla na instagramu u zapisnik_obycejne_mamy.

Přísady

  • 500 g mletého masa - vepřové plus hovězí
  • 150 g červené čočky
  • 3 vejce
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 100 g sýra (eidam nebo gouda)
  • 50 g strouhanky (dala jsem plátek celozrnného toustového chleba namočeného v mléce)
  • 1 stroužek česneku
  • trochu drceného kmínu
  • sůl, pepř
  • olej na potření

Postup

Červenou čočku chvilinku povaříme ve vodě a necháme na cedníku dobře okapat a vychladnout. Poté ji smícháme s masem a ostatními surovinami. Vytvarujeme velkou šišku, kterou potřeme olejem, dáme do pekáčku a podlijeme trochou vody.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi hodinu.

Podáváme jako klasickou sekanou s čímkoliv, co máme rádi.

Žádné komentáře:

Okomentovat