Trochu obměna na vanilkové slepované cukroví. Pokud chcete klasiku trochu ozdravit, vyzkoušejte recept se špaldovou moukou (já pužívám celozrnnou).
Přísady
- 300 g hladké špaldové mouky (dávám celozrnnou)
- 100 g másla
- 100 g hery (dala jsem máslo)
- 2 žloutky
- 1 vanilkovy cukr
- 90 g moučkového cukru
- džem na slepování
Postup
Z mouky, tuku, cukru a žloutků vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme na 2 hodiny do lednice.
Odpočaté těsto vyválíme (vál podsypáváme slabě moukou) a vykrájíme kytičky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 5-10 minut.
Vychladlé tvary slepujeme džemem (nejlépe domácím rybízovým) a podle chuti můžeme nakonec pocukrovat moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat