6. 12. 2018

Špaldové kytičky z celozrnné mouky


Trochu obměna na vanilkové slepované cukroví. Pokud chcete klasiku trochu ozdravit, vyzkoušejte recept se špaldovou moukou (já pužívám celozrnnou).

Přísady

  • 300 g hladké špaldové mouky (dávám celozrnnou)
  • 100 g másla
  • 100 g hery (dala jsem máslo)
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkovy cukr
  • 90 g moučkového cukru
  • džem na slepování

Postup

Z mouky, tuku, cukru a žloutků vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme na 2 hodiny do lednice.

Odpočaté těsto vyválíme (vál podsypáváme slabě moukou) a vykrájíme kytičky.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 5-10 minut.

Vychladlé tvary slepujeme džemem (nejlépe domácím rybízovým) a podle chuti můžeme nakonec pocukrovat moučkovým cukrem.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat