14. 1. 2019

Oříškové palačinky s karamelizovanými hruškami


Po delší době jsem listovala starším vydáním časopisu Apetit a narazila jsem na netradiční palačinky. Oříšky jsem do těsta nikdy nepřidávala, ale je to výborné. Receptem jsem se pouze inspirovala a předkládám vám moji verzi.

Přísady

Těsto:
  • 2 celá vejce
  • špetka soli
  • 70 g hladké mouky
  • 40 g lískových oříšků (najemno rozmixovaných)
  • 290 ml mléka
Dále:
  • 3 hrušky, oloupané, zbavené jádřinců a nakrájené na plátky
  • 1 lžíce másla
  • špetka skořice
  • 1 lžíce hnědého cukru 
  • 1 měkký tvaroh + 1 bílý jogurt + vanilkový cukr + cukr dle chuti
  • máslo na smažení palačinek

Postup

Připravíme si palačinkové těsto a necháme jej půl hodiny odpočinou, aby se rozvinul lepek.

Mezitím dáme na pánev lžíci másla, necháme rozpustit a přidáme plátky hrušek. Promícháme, přidáme skořici a cukr a za občasného promíchání necháme jemně zkaramelizovat. 

V misce smícháme tvaroh s jogurtem a podle chuti osladíme.

Pánev rozehřejeme a vždy na troše másla osmažíme z palačinky z obou stran dozlatova. Podáváme je s hruškami a ochuceným tvarohem.


Žádné komentáře:

Okomentovat