8. 7. 2019

Bebe řezy


Vzpomínka na dětství, jako malá jsem je měla moc ráda, tohle je ale oproti babiččiným trochu dietnější verze, v krému je méně másla, zato je přidán tvaroh.

Přísady

  • 1 sáček valinkového pudinku
  • 250 ml mléka
  • 140 g másla
  • 80 g cukru
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 balení mléčných (světlých) bebe sušenek
  • 1 balení kakaových bebe sušenek

Postup

V mléce spolu s cukrem uvaříme hustý pudink. Necháme jej vychladnout - nezapomeneme míchat, aby se neutvořil škraloup.

Ušleháme máslo, přidáváme po částech pudink a poté tvaroh, který jsme si včas vyndali z lednice, aby měl pokojovou teplotu.

Krémem spojujeme sušenky do řady, střídáme vždy světlou a tmavou sušenku. Necháme si trochu krému na potření stěn. 

Pár světlých sušenek rozdrtíme a posypeme jimi roládu. Zabalíme do alobalu a dáme chladit přes noc.
Krájíme úhlopříčně, aby se objevily barevné proužky sušenek.

Žádné komentáře:

Okomentovat