Výborná, hebká a vláčná bábovka. Vydržet vláčná má prý několik dní, ovšem ještě jsme to neověřili - zítřka se u nás dožije pouze kousek, další dny ani náhodou.
Přísady
- 270 g polohrubé mouky
- 4 vajíčka, bílky a žloutky zvlášť
- špetka soli do bílků
- 1 vanilkový cukr
- 140 g cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 150 ml mléka
- 150 ml oleje
- kakao
- trochu rumu
- olej a hrubá mouka (nebo strouhanka) na vysypání formy
- moučkový cukr na posypání
Postup
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej a ještě chvíli šleháme. Vmícháme střídavě mléko a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků (před šleháním přidávám špetku soli).
Třetinu těsta obarvíme kakaem a přidáme trochu rumu.
Do vymazané a vysypané formy děláme mramor střídáním světlého a tmavého těsta.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi tři čtvrtě hodiny - vyzkoušíme špejlí, nesmí lepit.
Po vyklopení z formy bábovku posypeme moučkovým cukrem.
Nejlepší bábovka na světě, Zuzi :-)
OdpovědětVymazatAhoj Šárko, jsem ráda, že vám doma chutná!
VymazatMěj se hezky.
Zuzka