17. 2. 2020

Kuřecí prsa v krémové česnekové omáčce


Opět přišla řada na kuchařku od Pohlreicha a vyzkoušeli jsme pro nás novou česnekovou omáčku. Dle tipu v kuchařce se k ní hodí těstoviny, brambory nebo noky. 

Přísady

  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 snítka rozmarýnu (neměla jsem)
  • sůl, pepř
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 10 stroužků česneku, oloupaného
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 500 ml hovězího vývaru (dala jsem zeleninový)

Postup

Maso osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme na pánvi na středním plameni z obou stran dozlatova. Vyjmeme ho a odložíme stranou.

Ve smetaně povaříme oloupané stroužky česneku 10 minut, srazí to jeho štiplavost. Poté rozmixujeme na hladký krém.

Do výpeku po masu dáme máslo a hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem. Povaříme asi 10 minut, přilijeme česnekovou smetanu a ještě chvíli povaříme.

Do omáčky vrátíme zpět maso a povaříme ještě 5 minut na středním plameni.

Žádné komentáře:

Okomentovat