Krémové polévky mívají u dětí častokrát větší úspěch než vývary. Pokud použijete rajčata z plechovky, lze ji vařit celoročně, v létě a na podzim klidně použijte čerstvá voňavá ze zahrádky.
Přísady
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- olivový olej
- 2 mrkve, nakrájené na malé kostičky
- 1 konzerva rajčat
- 1/4 cukety, nakrájené na kostky (nemusí být)
- sůl, pepř
- čerstvá bazalka
- zakysaná smetana k podávání (nemusí být)
Postup
Na oleji osmahneme cibuli a poté i chvilku česnek, přidáme mrkev a po chvilce cuketu. Vše zalijeme rajčaty z plechovky a doředíme vodou (vypláchneme s ní plechovku) nebo můžeme použít i zeleninový vývar. Osolíme, opepříme.
Vaříme do změknutí zeleniny, poté přidáme bazalku a rozmixujeme dohladka.
Na talířích můžeme dozdobit bazalkou a zjemnit zakysanou smetanou.
Žádné komentáře:
Okomentovat