5. 8. 2020

Rajčatovo-mrkvová polévka


Krémové polévky mívají u dětí častokrát větší úspěch než vývary. Pokud použijete rajčata z plechovky, lze ji vařit celoročně, v létě a na podzim klidně použijte čerstvá voňavá ze zahrádky. 

Přísady

  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • olivový olej
  • 2 mrkve, nakrájené na malé kostičky
  • 1 konzerva rajčat
  • 1/4 cukety, nakrájené na kostky (nemusí být)
  • sůl, pepř
  • čerstvá bazalka
  • zakysaná smetana k podávání (nemusí být)

Postup

Na oleji osmahneme cibuli a poté i chvilku česnek, přidáme mrkev a po chvilce cuketu. Vše zalijeme rajčaty z plechovky a doředíme vodou (vypláchneme s ní plechovku) nebo můžeme použít i zeleninový vývar. Osolíme, opepříme.

Vaříme do změknutí zeleniny, poté přidáme bazalku a rozmixujeme dohladka.

Na talířích můžeme dozdobit bazalkou a zjemnit zakysanou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat