22. 7. 2020

Těstoviny s pestem a tuňákem


Rychlý těstovinový salát s domácím pestem, který je doplněný steakem z tuňáka. 

Přísady

  • 400 g těstovin (mušličky, vrtulky, mašličky)
  • 300 g rajčat, pokrájených
  • 4 malé baby cuketky, nakrájené na kolečka
  • 1 červená paprika, nakrájená 
  • 4 steaky z tuňáka
  • sůl, pepř, olivový olej
  • sušené oregano
  • olivy (nejlépe černé)
  • klínky citronu k podávání
  • hoblinky parmazánu k podávání

Pesto:
  • malá hrst kešu oříšků nesolených
  • hrst čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • 1 stroužek česneku 
  • lžíce strouhaného parmazánu
  • sůl

Postup

Do mixéru dáme suroviny na pesto a umixujeme dohladka, můžeme přidat necelou lžíci vody.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm cuketu a papriku. Dáme do velké mísy.

Těstoviny uvaříme, slijeme je a část vody zachytíme a použijeme ji na zředění pesta, které zamícháme do těstovin spolu s pokrájenou zeleninou a olivami v míse, kam jsme dali cuketu a papriku.

Tuňáka osolíme, opepříme a posypeme oreganem. na oleji opečeme z obou stran, ideálně tak, aby bylo uprostřed zarůžovělé.

Těstovinový salát podáváme posypaný s parmazánem a s tuňákem a s klínky citronu.

Žádné komentáře:

Okomentovat