13. 9. 2020

Těstoviny s tuňákem a červeným pestem


Omlouvám se za delší pauzu bez receptů, ale přes léto jsme všude možně jen ne doma. Dnes mám pro vás ale skvělé, rychlé jídlo, které si oblíbily i naše děti. Znám ho teprve od léta (dělala ho sestra na dovolené), ale už jsem ho vařila několikrát. 

Přísady

  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 malá mrkev, nastrouhaná nahrubo
  • 1 větší konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • cca 3/4 skleničky červeného pesta (tj. pesto ze sušených rajčat)
  • 1 konzerva kukuřice, slitá (příp. odpovídající množství mražené kukuřice)
  • olivový olej
  • balíček krátkých těstovin
  • strouhaný parmazán k podávání

Postup

Na pánvi na oleji osmahneme cibuli, opékáme ji spíše na nižším stupni a delší dobu. Přidáme mrkev a také ji osmahneme do změknutí. Poté přidáme slitého tuňáka, slitou kukuřici a pesto a už jen chvíli prohřejeme. Je dobré omáčku zředit trochou vody z vaření těstovin.

Těstoviny uvaříme na skus a slité vmícháme do pánve k omáčce. 

Podáváme sypané parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat