Omlouvám se za delší pauzu bez receptů, ale přes léto jsme všude možně jen ne doma. Dnes mám pro vás ale skvělé, rychlé jídlo, které si oblíbily i naše děti. Znám ho teprve od léta (dělala ho sestra na dovolené), ale už jsem ho vařila několikrát.
Přísady
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 malá mrkev, nastrouhaná nahrubo
- 1 větší konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- cca 3/4 skleničky červeného pesta (tj. pesto ze sušených rajčat)
- 1 konzerva kukuřice, slitá (příp. odpovídající množství mražené kukuřice)
- olivový olej
- balíček krátkých těstovin
- strouhaný parmazán k podávání
Postup
Na pánvi na oleji osmahneme cibuli, opékáme ji spíše na nižším stupni a delší dobu. Přidáme mrkev a také ji osmahneme do změknutí. Poté přidáme slitého tuňáka, slitou kukuřici a pesto a už jen chvíli prohřejeme. Je dobré omáčku zředit trochou vody z vaření těstovin.
Těstoviny uvaříme na skus a slité vmícháme do pánve k omáčce.
Podáváme sypané parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat