Fotka vás možná nenaláká, ale určitě pro sebe si sem recept uložím, protože měl velký úspěch i u dětí. S těstovinami je asi nejlepší, ale můžete zkusit i rýži nebo brambory.
Přísady
- 3 kuřecí stehenní řízky (vykostěné horní kuřecí stehno bez kůže), nakrájené na malé kousky
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 mrkev, nastrouhaná nahrubo
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- olivový olej
- sůl (příp. i pepř)
- necelá lžička mletého kmínu
- lžička mleté sladké papriky
- 1 konzerva loupaných rajčat (v otevřené plechovce je příborovým nožem nasekejte na menší kousky)
- 1 větší rajčatový protlak
Postup
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a dobře ho opečeme. Přidáme mrkev a česnek a ještě restujeme. Nakonec přidáme i nakrájenou papriku a po chvíli i koření. Už jen krátce osmahneme a vlijeme plechovku rajčat a rajčatový protlak. Vodou vypláchneme plechovky a doladíme tak požadovanou konzistenci.
Pod pokličkou povaříme do změknutí, cca půl hodiny.
Podáváme s těstovinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat