12. 6. 2020

Kakaový dort s jahodami

Jahodová sezóna je opět tady, tak jsem neodolala a upekla nám dort s jahodami. Kombinace kakaového korpusu, krému se šlehačkou a čerstvých jahod je neodolatelná. Sladkost si opět upravte podle své chuti.

Přísady

Těsto:
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku krupicového nebo třtinového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 vejce
  • 1/4 hrnku oleje (např. řepkového nebo slunečnicového)
  • 3/4 hrnku mléka
Krém:
  • 250 g tučného tvarohu (hustý ve vaničce)
  • 350 g smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce krupicového cukru (nebo podle chuti)
Dále:
  • čerstvé jahody, pokrájené
  • mohou být i maliny
  • lístky máty

Postup

V míse smícháme sypké suroviny, přidáme celé vajíčko, olej a mléko a vymícháme těsto, které rozetřeme v dortové formě (dno vyložíme papírem na pečení). Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi půl hodiny (propečenost zkusíme špejlí). Necháme vychladnout.

Tvaroh rozmícháme s cukrem a zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém natřeme na vychladlý korpus a poklademe jahodami a příp. i malinami a lístky máty.

Žádné komentáře:

Okomentovat