21. 9. 2020

Bramborový guláš s masem a bez mouky


Tenhle skvělý bramborový guláš se nemusíte bát připravit i menším dětem. Uzeninu v něm nehledejte a není ani zahuštěný moukou, ale pouze zeleninou. Chutná však fantasticky. Původní recept byl na gulášovou polévku a našla jsem ho na Instagramu vyrobenozlasky.

Přísady

  • 1 až 2 cibule, nakrájené najemno
  • 1/2 mrkve, nastrouhané nahrubo
  • 1/2 červené silnostěnné papriky, nakrájené na malé kostičky
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 2 lžíce červené mleté papriky
  • cca 0,5 litru zeleninového nebo hovězího vývaru
  • cca 400 g rajčatového pyré 
  • 1-2 lžíce majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 350 až 400 g hovězího mletého masa
  • 0,5-1 kg brambor (dle toho, jak moc bramborové to máte rádi)

Postup

Na oleji opečeme cibuli, poté přidáme mrkev i papriku a chvíli opékáme. Přidáme česnek a po chvilce mletou sladkou papriku, kterou necháme rozvonět (pozor, nesmí se opékat dlouho, zhořkla by). Zalijeme vývarem, přidáme rajčatové pyré, kmín a majoránku a necháme asi půl hodiny provařit. Poté rozmixujeme.

Mezitím si na pánvi na troše oleje opečeme mleté maso, vařečkou jej oddělujeme. Vmícháme ho do rozmixovaného základu a přidáme i brambory nakrájené na kostky.

Vaříme do změknutí brambor. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, majoránkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat