22. 9. 2020

Tvarohový závin ze špaldy a ovesných vloček


Chcete si zamlsat a nemít u toho špatné svědomí? Upečte si celozrnné záviny s tvarohem. Už jsem je pekla víckrát a pokaždé se skoro nedočkaly druhého dne :-) Rozinky do tvarohu můžete přidat nebo nemusíte, klidně ale zkuste přidat do tvarohu nebo na něj ovoce.

Přísady


Těsto:
  • 100 g ovesných vloček, jemně mletých na moučku
  • 150 g špaldové celozrnné mouky hladké
  • 45 g másla
  • 1 vejce
  • 80 g bílého jogurtu
  • špetka soli
  • cca 40 g tmavého třtinového cukru

Náplň:
  • 2 tvarohy (nejlépe v alobalu)
  • 1/2 pudinkového prášku (pokud dáme tvaroh ve vaničce jako jsem dala já)
  • 1 vanilkový cukr
  • cca 3 lžíce krupicového cukru (nebo víc podle chuti)
  • citronová kůra
  • rozinky namočené v rumu (nemusí být)

Dále:
  • hladká mouka na podsypání
  • rozšlehané vajíčko na potření
  • plátky mandlí na posypání
  • moučkový cukr na posypání

Postup

Ovesné vločky rozmixujeme v mixéru a spolu s ostatními surovinami vypracujeme těsto. 

V míse smícháme tvarohy s cukrem, citronovou kůrou a vanilkovým pudinkem (ten dáváme kvůli zahuštění). Příp. můžeme vmíchat okapané rozinky.

Těsto rozdělíme na 2 části, ze kterých vyválíme obdélníky. Natřeme na ně rozdělaný tvaroh, zavineme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Záviny potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů asi půl hodiny nebo do zezlátnutí.

Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat