20. 1. 2021

Kuře po baskicku


Naše oblíbená úprava kuřete. Kousky upečete spolu se zeleninou a na závěr smícháme s uvařenou rýží. Jestli recept ještě neznáte, doporučuji co nejdříve vyzkoušet :-)

Přísady

  • kousky kuřete (nebo i jen paličky, podle chuti a stavu zásob)
  • 2 lžičky tymiánových lístků
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mleté uzené papriky (lze vynechat)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 červené papriky, nakrájené na nudličky 
  • 4 šalotky na čtvrtky (nebo 2 malé klasické cibule)
  • 1 lžíce černých oliv
  • 1 klobáska chorizo na kolečka
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 4 celé stroužky česneku, oloupané a přepůlené
  • 2 hrnky uvařené rýže

Postup

Maso osolíme, posypeme tymiánem, paprikami a pokapeme olejem. V pekáčku promícháme papriky, šalotku, česnek, olivy, chorizo a rajčata. Na ně rozložíme stehna a pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 220 stupňů.

V polovině pečení maso polijeme vypečenou šťávou. Upečené maso vyjmeme, zeleninu promícháme s uvařenou rýží, vrátíme maso a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat