Máte rádi kopečkové české (nebo také srbské) rizoto? Chuťově i přípravou je odlišné od italského, ale neméně chutné. Pokud máte, přidejte hrášek (ať už mražený nebo konzervovaný).
Přísady
- 200 až 300 g mletého masa (ať už hovězí nebo mix)
- 2 cibule, nakrájené nadrobno
- olej
- sůl, pepř
- 1 až 2 stroužky česneku, prolisovaný
- 1 až 2 lžičky sladké papriky
- 2 červené papriky, nakrájené na kostičky
- 1 lžíce (1 malý) protlak
- trochu cukru na doslazení
- 1,5 hrnku rýže
- 3 hrnky vody
- 200 g strouhaného sýra na posypání
Postup
Cibuli zesklovatíme na oleji, přidáme maso a důkladně opečeme. Vařečkou ho přitom rozdělujeme na malé kousíčky. Vmícháme kostičky papriky, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Nakonec zasypeme sladkou paprikou, necháme ji krátce rozvonět a přidáme protlak. Naředíme vodou a cca 20 minut dusíme. Podle potřeby dochutíme cukrem.
Rýži uvaříme zvlášť v hrnci nebo připravíme v troubě (na másle osmahneme suchou rýži, zalijeme horkou vodou, osolíme, přivedeme k varu přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě při 200 stupních asi 15 až 20 minut).
Hotovou rýži smícháme s masovou směsí a podáváme sypané sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat