Ani letos nesmím vynechat chřestovou sezónu. Recept jsem objevila u blogerky gardenandkitchen.com. Kuřecí prsa jsou kromě chřestu plněná mozzarellou a rajčatovým pestem. Jako příloha jsou vhodné brambory na jakýkoliv způsob, my jsme měli bramborovou kaši.
Přísady
- 4 kuřecí prsa
- 12 stonků zeleného chřestu (případné další můžete dát kolem)
- balíček mozzarelly
- 4 lžíce pesta ze sušených rajčat (můžete si vyrobit vlastní ze 100 g sušených rajčat, 40 g kešu či mandlí, stroužku česneku, soli a olivového oleje)
- 1 dcl bílého vína (dala jsem pouze vodu)
- sušené italské bylinky (příp. jen sušená bazalka)
- sůl, pepř
- olivový olej
- pár snítek čerstvého tymiánu
- 4 lžičky másla
- navíc jsem přidala 2 palice vakuované kukuřice
Postup
Kuřecí prsa podélně rozřízneme tak, aby vznikla otevřená kniha a mohli jsme udělat kapsu. Lehce je osolíme s posypeme sušenými bylinkami. Lžičkou rozetřeme na každé prso pesto, položíme po 3 kusech chřestu (tvrdý konec odlomíme) a přidáme 1/4 mozzarelly. Prsa zabalíme do balíčků (náplň dáme na jednu půlku a druhou překryjeme) a okraje spíchneme párátky.
Na pánvi na oleji zprudka kapsy osmahneme z obou stran a poté dáme do pekáčku. Kukuřici jsem přidala k masu a také ji opekla ze všech stran.
Maso v pekáčku podlijeme vínem nebo vodou, vhodíme snítky tymiánu a na každé prso (i kukuřici) dáme lžičku másla.. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů asi 20 až 30 minut.
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Moc děkuji za recept. O víkendu uvařeno a bylo to výborné. Jen jsem vyměnila pesto z rajčat za ajvar. 🙂 A děkuji i za tip s pečenou kukuřicí!
OdpovědětVymazatIvano, děkuji za zprávu, mám radost, že jste si také pochutnali. S ajvarem je to super nápad 👍
VymazatHezký den.
Zuzka