Drobenkové koláče ráda peču, jsou snadné, výborné a jdou udělat i v trochu zdravější verzi. Mandle jsou v těstě ve formě mletých mandlí a mandlového másla (můžete ho zkusit vyměnit za jiné ořechové máslo, pokud nemáte doma zrovna mandlové).
Přísady
- 50 g mletých mandlí (celé mandle jsem promixovala)
- 50 g jemných ovesných vloček
- 60 g celozrnné špaldové mouky
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 30 g třtinového cukru (nebo klasického)
- 45 g mandlového másla
- 40 g klasického másla
- 3 polotučné tvarohy + cukr podle chuti
- švestky - vypeckované a pokrájené
Postup
Mandle, vločky, mouku, skořici, cukr a másla smícháme v drobenku. Polovinu nasypeme do dortové formy, kterou jsme si vyložili papírem na pečení.
Tvarohy promícháme s cukrem, aby směs byla hladká a sladká tak akorát. Náplň rozetřeme do formy na drobenku. Poklademe švestkami a posypeme zbylou drobenkou.
Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi tři čtvrtě hodiny.
Žádné komentáře:
Okomentovat