30. 9. 2021

Snadný mandlový koláč se švestkami


Drobenkové koláče ráda peču, jsou snadné, výborné a jdou udělat i v trochu zdravější verzi. Mandle jsou v těstě ve formě mletých mandlí a mandlového másla (můžete ho zkusit vyměnit za jiné ořechové máslo, pokud nemáte doma zrovna mandlové). 

Přísady

  • 50 g mletých mandlí (celé mandle jsem promixovala)
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 60 g celozrnné špaldové mouky
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 30 g třtinového cukru (nebo klasického)
  • 45 g mandlového másla
  • 40 g klasického másla
  • 3 polotučné tvarohy + cukr podle chuti
  • švestky - vypeckované a pokrájené

Postup

Mandle, vločky, mouku, skořici, cukr a másla smícháme v drobenku. Polovinu nasypeme do dortové formy, kterou jsme si vyložili papírem na pečení.

Tvarohy promícháme s cukrem, aby směs byla hladká a sladká tak akorát. Náplň rozetřeme do formy na drobenku. Poklademe švestkami a posypeme zbylou drobenkou.

Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi tři čtvrtě hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat