Mák a povidla spolu skvěle ladí. Pokud je budete péct v muffinových formičkách, budou lákavým moučníkem i pro děti. Díky máku a tvarohu v těstě, zůstávají vláčné, i když v nich není žádný tuk. Příště můžete povidla zkusit vyměnit za vypeckované švestky.
Přísady
- 30 g celozrnné špaldové mouky (nebo klasické hladké)
- 80 g hladké mouky
- 80 g mletého máku
- 1/2 lžičky mleté skořice
- špetka soli
- 1/2 prášku do pečiva
- 60 až 80 g cukru
- trochu citronové kůry
- 1 vanička měkkého tvarohu
- 3 vejce
- cca 210 ml mléka (podle hustoty těsta)
- švestková povidla
Postup
Ve větší míse smícháme všechny suché přísady. V další misce dobře prošleháme tvaroh, mléko a vajíčka a tekutou směs vlijeme k suchým přísadám. Zlehka promícháme a příp. doladíme hustotu těsta mlékem nebo moukou, chceme, aby těsto skapávalo ze lžíce a bylo trochu tekutější.
Do muffinových košíčků (používám silikonové) dáme plnou lžíci těsta, doprostřed dáme lžičku povidel a přikryjeme zase těstem.
Muffiny dáme do trouby vyhřáté na 165 stupňů a pečeme asi 20 až 30 minut.
Před podáváním můžeme muffiny posypat moučkovým cukrem nebo k nim můžeme podávat jogurt, zakysanou smetanu nebo šlehačku.
Žádné komentáře:
Okomentovat