8. 2. 2022

Paprikové těstoviny


Skvělá a rychlá omáčka na těstoviny, která bude mít svoje místo v našem pravidelném jídelníčku. Je hotová, než se uvaří těstoviny. Inspiraci jsem našla u Evy Ehrenbergerové na instagramu. Těstoviny můžete podávat i s kuřecím prsem, které okořeníte a opečete na oleji a poté nakrájíte na proužky.

Přísady

  • 1 velká nebo 2 malé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 červené papriky
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • sušená bazalka
  • 2 velké lžíce rajčatového protlaku
  • 1 balení mozzarelly
  • parmazán na posypání
  • cca 400 g těstovin

Postup

Do osolené vody dáme vařit těstoviny.

Oloupaný česnek nakrájíme na malé kousky, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, stejně tak papriku. Na olivovém oleji všechno osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, trošku osolíme, opepříme a přidáme bazalku. Podlijeme naběračkou nebo dvěma vody z vaření těstovin a pod pokličkou pár minut podusíme. 

Přidáme pokrájenou mozzarellu a tyčovým mixérem rozmixujeme na omáčku. Podle potřeby doladíme vodou z těstovin.

Hotovou omáčku smícháme s těstovinami uvařenými na skus.

Na talíři posypeme parmazánem a podáváme s listovou zeleninou, příp. s kuřecím masem.

Žádné komentáře:

Okomentovat