3. 4. 2022

Mrkvová buchta


Tahle buchta nebo chcete-li řezy se skvěle hodí jako jarní dezert. Můžete každý kousek dozdobit marcipánovými mrkvičkami nebo čokoládovými vajíčky. Inspiraci jsem našla u neplechy na plechu, ale upravila jsem si ho.

Přísady

Těsto:
  • 160 g másla, změklého
  • 125 g cukru
  • 3 celá vejce
  • 150 ml mléka
  • 350 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 200 g mrkve, nastrouhané najemno
  • 80 g vlašských ořechů
Krém:
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanička hustšího polotučného tvarohu (příp. v alobalu)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce cukru (nebo podle chuti)
  • mletá skořice

Postup

Změklé máslo s cukrem utřeme do pěny a poté po jednom zašleháme vejce. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici a moučnou směs střídavě s mlékem a mrkví zašleháme do těsta. Nakonec vmícháme ořechy nasekané na polohrubo.

Pečeme v menším pekáčku (cca 20 x 30 cm) v troubě vyhřáté na 175 stupňů asi 40 minut. Necháme zcela vychladnout.

Mezitím si ušleháme dotuha šlehačku a v misce smícháme tvaroh s cukrem. Do tvarohu poté zlehka vmícháme šlehačku a krém natřeme na vychladlý korpus. Posypeme slabě skořicí příp. dozdobíme mrkvičkami nebo vajíčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat