1. 4. 2023

Mrkvová tvarohová bábovka


Mrkvová bábovka je vláčná díky tvarohu a mrkvi, ovesné vločky se zase postarají o strukturu jako by v těstě byly oříšky. Místo do bábovkové formy můžete dát těsto do muffinových košíčků.

Přísady

  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 150 g cukru
  • nastrouhaná kůra z citronu (nebo pomeranče)
  • 60 g řepkového oleje nebo rozpuštěného másla
  • 1 vanička polotučného tvarohu 
  • 200 g mrkve, najemno nastrouhané
  • špetka skořice
  • 80 g jemných ovesných vloček
  • 100 g celozrnné špaldové mouky (příp. klasické hladké)
  • 120 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva

Postup

Hodinu před pečením vyndáme suroviny z lednice, aby získali pokojovou teplotu (jinak by se bábovka mohla srazit).

Celá vejce se špetkou soli a cukrem vyšleháme do nadýchané pěny. Vmícháme citronovou kůru, olej a tvaroh. Poté přidáme mrkev a mouku smíchanou s vločkami, práškem do pečiva a skořicí.

Těsto uhladíme do vymazané (příp. vysypané) bábovkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 50 minut až hodinu. 

Po zchladnutí bábovku vyklopíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat