Lahodný arašídový nugát můžete podávat jako nepečené vánoční cukroví ale určitě vám zachutná natolik, že jej budete dělat i během roku. Naplňte jím malé košíčky nebo použijte formičky na čokoládu, příp. nalejte do menší hranaté misky a po zatuhnutí nakrájejte.
Přísady
- 150 g kvalitní bílé čokolády
- 125 g jemného arašídového másla
- 150 g kvalitní tmavé čokolády
- 125 g jemného arašídového másla
Postup
Do kastrůlku dáme trochu vody (cca 2 cm) vodu, na něj posadíme ohnivzdornou misku, která je větší, aby se pára nedostala do misky, čokoládu bychom pak nerozpustili do sametové konzistence.
Do misky nalámeme nejdříve bílou čokoládu, přidáme arašídové máslo, a stěrkou mícháme, až je hmota rozpuštěná a promíchaná. Misku sundáme, zespodu otřeme utěrkou a nugát nalijeme buď do formiček nebo do menší hranaté misky.
Do misky teď nalámeme tmavou čokoládu, přidáme arašídové máslo a postup opakujeme jako u světlého nugátu. Hotovou tmavou hmotu nalijeme na světlou a dáme dobře vychladit. Skladujeme na chladnějším místě.
Žádné komentáře:
Okomentovat