17. 12. 2023

Arašídový nugát


Lahodný arašídový nugát můžete podávat jako nepečené vánoční cukroví ale určitě vám zachutná natolik, že jej budete dělat i během roku. Naplňte jím malé košíčky nebo použijte formičky na čokoládu, příp. nalejte do menší hranaté misky a po zatuhnutí nakrájejte. 

Přísady

  • 150 g kvalitní bílé čokolády 
  • 125 g jemného arašídového másla
  • 150 g kvalitní tmavé čokolády
  • 125 g jemného arašídového másla

Postup

Do kastrůlku dáme trochu vody (cca 2 cm) vodu, na něj posadíme ohnivzdornou misku, která je větší, aby se pára nedostala do misky, čokoládu bychom pak nerozpustili do sametové konzistence.

Do misky nalámeme nejdříve bílou čokoládu, přidáme arašídové máslo, a stěrkou mícháme, až je hmota rozpuštěná a promíchaná. Misku sundáme, zespodu otřeme utěrkou a nugát nalijeme buď do formiček nebo do menší hranaté misky. 

Do misky teď nalámeme tmavou čokoládu, přidáme arašídové máslo a postup opakujeme jako u světlého nugátu. Hotovou tmavou hmotu nalijeme na světlou a dáme dobře vychladit. Skladujeme na chladnějším místě.

Žádné komentáře:

Okomentovat