27. 2. 2024

Tvarohové vafle s ovesnými vločkami


Poslední dobou naše velice oblíbená snídaně. Těsto (bez prášku do pečiva) připravím už večer, ráno jen přimíchám prášek do pečiva a během chvíle máme hromadu vaflí. Můj tip - pokud zbydou i na druhý den, dejte je vždy na chvíli do toustovače a máte je opět jako čerstvé, znovu křupavé.

Přísady

  • 1 vanička polotučného tvarohu
  • 250 ml mléka
  • 2 vajíčka
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce řepkového oleje (nebo rozpuštěného másla)
  • 110 g hladké mouky (většinou ji zaměňuji za rozmixované ovesné vločky - doporučuji!)
  • 120 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • plus na obložení podle chuti - džem, jogurt, tvaroh, ovoce, skořice, cukr, sirup...

Postup

Začínám tím, že si rozmixuji ovesné vločky, které dávám místo hladké mouky, můžete ale tento krok vynechat a použít jen klasickou nebo celozrnnou mouku.

Do mísy dáme tvaroh, mléko, vejce, sůl a cukr a dobře promícháme. Přidáme mouky a promícháme. Pokud chceme dělat vafle hned, přimícháme i prášek do pečiva a necháme těsto 10 minut odstát. Pokud máte ráno málo času, doporučuji si těsto udělat večer a v tom případě nedávám prášek do pečiva, ten vmíchávám až ráno.

Do rozpáleného vaflovače dáváme vždy cca 2 lžíce těsta (nebo podle velikosti toho vašeho) a necháme propéct dokřupava. Hotové vafle vyndaváme na mřížku a podáváme s čím  kdo má rád. Např. s tvarohem a čerstvým ovocem, s džemem a jogurtem nebo i jen posypané skořicí a cukrem.


Žádné komentáře:

Okomentovat