Možná řezy z romixovaného ananasového kompotu znáte, ale pokud ne, určitě je vyzkoušejte! Všechny recepty, co jsem našla, jsou ale přeslazené a krém bývá zbytečně sladký a tučný. Tahle moje verze je skvělá, plná bílkovin a s minimem tuku, navíc je velmi snadná a rychlá. Nečekejte žádný suchý korpus, ale krásně šťavnatý a nasládlý, který skvěle doplňuje tvarohový krém se šlehačkou. Třešničkou na dortu je pak nastrouhaná vysokoprocentní čokoláda, která řezy hezky ozdobí.
Přísady
- 1 velký ananasový kompot (kousky)
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky (3/4 hrnku dávám celozrnnou špaldovou mouku)
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 1/2 hrnku cukru
- zarovnaná lžička skořice
- 2 vejce
Náplň:
- 2 tužší tvarohy ve vaničce (např. Madeta), pokud jsou řidší, nechte je pár hodin odkapat
- 1 smetana ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- 2 - 3 lžíce čekankového sirupu (můžete dát i jiný sirup nebo cukr podle chuti)
- strouhaná čokoláda na posypání
Postup
Do mísy dáme mouky, prášek do pečiva, sůl, cukr, skořici a celá vejce. Ananas i se šťávou rozmixujeme a vlijeme do mísy k ostatním surovinám. Zlehka promícháme, až se vše spojí, ale nesmíme těsto dlouze a důkladně míchat nebo šlehat, výsledný korpus by byl poté tuhý.
Těsto vlijeme na klasický pekáč vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 až 30 minut.
Připravíme si náplň. V misce smícháme tvarohy s cukrem, případně se sirupem. Smetanu ušleháme dotuha a zlehka vmícháme k tvarohu. Krém rozetřeme na vychladlý korpus a dáme chladit.
Před podáváním můžeme povrch posypat strouhanou čokoládou.

Žádné komentáře:
Okomentovat