17/11/2025

Ananasové řezy s tvarohovým krémem


Možná řezy z romixovaného ananasového kompotu znáte, ale pokud ne, určitě je vyzkoušejte! Všechny recepty, co jsem našla, jsou ale přeslazené a krém bývá zbytečně sladký a tučný. Tahle moje verze je skvělá, plná bílkovin a s minimem tuku, navíc je velmi snadná a rychlá. Nečekejte žádný suchý korpus, ale krásně šťavnatý a nasládlý, který skvěle doplňuje tvarohový krém se šlehačkou. Třešničkou na dortu je pak nastrouhaná vysokoprocentní čokoláda, která řezy hezky ozdobí.

Přísady

  • 1 velký ananasový kompot (kousky)
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky (3/4 hrnku dávám celozrnnou špaldovou mouku)
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku cukru
  • zarovnaná lžička skořice
  • 2 vejce
Náplň:
  • 2 tužší tvarohy ve vaničce (např. Madeta), pokud jsou řidší, nechte je pár hodin odkapat
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 - 3 lžíce čekankového sirupu (můžete dát i jiný sirup nebo cukr podle chuti)
  • strouhaná čokoláda na posypání

Postup

Do mísy dáme mouky, prášek do pečiva, sůl, cukr, skořici a celá vejce. Ananas i se šťávou rozmixujeme a vlijeme do mísy k ostatním surovinám. Zlehka promícháme, až se vše spojí, ale nesmíme těsto dlouze a důkladně míchat nebo šlehat, výsledný korpus by byl poté tuhý.

Těsto vlijeme na klasický pekáč vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 až 30 minut.

Připravíme si náplň. V misce smícháme tvarohy s cukrem, případně se sirupem. Smetanu ušleháme dotuha a zlehka vmícháme k tvarohu. Krém rozetřeme na vychladlý korpus a dáme chladit.

Před podáváním můžeme povrch posypat strouhanou čokoládou.

Žádné komentáře:

Okomentovat