18/12/2025

Linecké ala Raffaelo


Objev letošního roku! Tohle cukroví zachutnalo celé rodině. Až budete dělat linecké, udělejte si dostatek koleček na tohle výborné plněné jemným krémem ze smetany, bílé čokolády a kokosu, nebo udělejte rovnou celou várku, protože tohle cukroví zaručeně zmizí. U nás se odteď bude péct každý rok.

Přísady

Těsto: 
  • 300 g hladké špaldové mouky (část dávám celozrnnou špaldovou)
  • 200 g másla
  • 2 žloutky
  • 90 g moučkového cukru
Náplň a ozdobení:
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 200 g bílé čokolády
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • bílá čokoláda a plátky mandlí na ozdobení

Postup

Z mouky, másla, cukru a žloutků vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme na 2 hodiny do lednice.

Odpočaté těsto vyválíme (vál podsypáváme slabě moukou) a vykrájíme kolečka.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 5-10 minut.

Mezitím si připravíme náplň. Do misky nalámeme bílou čokoládu a zalijeme ji horkou smetanou. Mícháme do rozpuštění čokolády a dáme dobře vychladit. Poté vyšleháme do krému, do kterého zamícháme strouhaný kokos.

Vychladlé tvary slepujeme krémem. Vršek namáčíme do rozehřáté čokolády (ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu s trochou kokosového tuku) a ozdobíme plátky mandlí.

Uchováváme v chladu v dobře zavřené dóze.

Žádné komentáře:

Okomentovat