Objev letošního roku! Tohle cukroví zachutnalo celé rodině. Až budete dělat linecké, udělejte si dostatek koleček na tohle výborné plněné jemným krémem ze smetany, bílé čokolády a kokosu, nebo udělejte rovnou celou várku, protože tohle cukroví zaručeně zmizí. U nás se odteď bude péct každý rok.
Přísady
Těsto:- 300 g hladké špaldové mouky (část dávám celozrnnou špaldovou)
- 200 g másla
- 2 žloutky
- 90 g moučkového cukru
Náplň a ozdobení:
- 150 g smetany ke šlehání
- 200 g bílé čokolády
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- bílá čokoláda a plátky mandlí na ozdobení
Postup
Z mouky, másla, cukru a žloutků vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme na 2 hodiny do lednice.
Odpočaté těsto vyválíme (vál podsypáváme slabě moukou) a vykrájíme kolečka.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 5-10 minut.
Mezitím si připravíme náplň. Do misky nalámeme bílou čokoládu a zalijeme ji horkou smetanou. Mícháme do rozpuštění čokolády a dáme dobře vychladit. Poté vyšleháme do krému, do kterého zamícháme strouhaný kokos.
Vychladlé tvary slepujeme krémem. Vršek namáčíme do rozehřáté čokolády (ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu s trochou kokosového tuku) a ozdobíme plátky mandlí.
Uchováváme v chladu v dobře zavřené dóze.

Žádné komentáře:
Okomentovat