29/03/2018

Povidly plněné perníčky s čokoládou


Pokud vás už omrzely klasické perníčky, vyzkoušejte tyhle plněné. Použít můžete i svůj osvědčený perníkový recept. Navíc plněnou variantu doporučuji i jako záchranu tvrdých perníků, protože promazáním určitě změknou :-)

20/03/2018

Těstoviny se sardinkami a ochucenou strouhankou


Poslední dobou moc nefotím, takže přidávám i málo nových receptů. Budu se muset polepšit. Tentokrát jsem se inspirovala březnovým Apetitem. 

02/03/2018

Sušenky "koka"


Málokomu asi musím představovat web pradobroty.cz, ze kterého jsem vyzkoušela už hodně receptů a žádný z nich podle očekávání nezklamal. Jeho autorka, Marcela, je totiž perfekcionista, takže si buďte jistí, že recepty fungují :-) Stejně tak vám nemusím vysvětovat, co jsou to sušenky koka - prodávaly se už za dob mého mládí a i když jsou kakaové, byly moje oblíbené. Snad vás tedy potěší recept na sušenky, které jsou zmiňovaným koka velmi podobné. Z uvedeného množství jsem měla 2 plechy.

27/02/2018

Těstoviny s pečeným ratatouille a masovými kuličkami


Určitě znáte oblíbený francouzský pokrm ratatouille, co možná pro vás bude novinka, je spojení s těstovinami a masovými kuličkami. Recept jsem objevila ve starším vydání mého oblíbeného časopisu Apetit.

18/01/2018

Dušené kuře s rajčaty a červenou čočkou


Inspiraci jsem našla ve starším čísle Apetitu, ale upravila jsem si ho dle momentálních surovin. Původní recept je z kuřecích paliček, je tam méně rajčat a nakonec se na posypání má použít gremolata (směs z kůry z citronu, česneku a petrželky). Uvádím ale mojí zjednodušenou verzi.

15/01/2018

Quesadilla s cuketou, fazolemi a sýrem


Další způsob, jak využít konzervu fazolí. Tohle bezmasé jídlo se skvěle hodí k zimní večeři, je syté a zahřeje.

06/01/2018

Karbanátky s červenou řepou


Klasické karbanátky zná asi každý, ale už jste někdy vyzkoušeli karbanátky s červenou řepou? U nás jsou velmi oblíbené. Můžete použít jak řepu uvařenou (nastrouhanou nahrubo) nebo řepu syrovou (nastrouhanou najemno).