6. 12. 2015

Pistáciové rohlíčky

Recept mám z blogu www.coolinarka.cz/ - tyhle netradiční rohlíčky z pistácií jsem musela vyzkoušet. Dobře jsem udělala, jsou takové jemné a moc dobré :-)

Přísady

  • 170 g mletých nesolených vyloupaných pistácií
  • 170 g hladké mouky
  • 160 g másla
  • 2 žloutky
  • 50 g moučkového cukru + další na obalení
  • špetka soli

Postup

Nejprve vyšlehejte máslo pokojové teploty s prosátým moučkovým cukrem v hladký nadýchaný krém. Přidejte dva žloutky a znovu vše krátce prošlehejte. Nakonec vmíchejte jemně umleté pistácie a prosátou hladkou mouku se špetkou soli. 

Těsto zabalte to potravinářské folie a nechte ho, nejlépe přes noc, odpočívat. 

Předehřejte troubu na 190 stupňů. Na plech s pečícím papírem tvořte malé rohlíčky. Já si uválela z těsta takového hada, toho jsem nařezala a jednotlivé kousky ohnula do tvaru rohlíčku. Pečte je cca 7 - 10 minut do doby než začnou lehce zlátnout. 

Ještě teplé je obalte moučkovým cukrem. Jsou velmi křehké, tak jsem je radši přímo na plechu cukrem hojně posypala.

Pozn.: Loupané nesolené pistácie seženete například v obchodech s váženými oříšky. Pokud je neseženete, není nic snazšího, než je tzv. blanžírovat. To znamená, že vyloupané pistácie spaříte vařící vodou a po chvilce pohodlně sloupnete slanou hnědou slupku.

2 komentáře:

  1. Vypadají krásně a budu určitě i výborné. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hanďo,
      děkuji. Chtěla jsem letos vyzkoušet jiné druhy, co jsem nikdy nejedla a tenhle recept je první z nich. Jsou moc dobré, takové jemné.
      Měj se hezky.
      Zuzka

      Vymazat