3. 5. 2020

Domácí zmrzlina stracciatella


První letošní domácí zmrzlina. V aktuálním čísle časopisu Apetit jsem objevila recept na domácí stracciatellu bez vajíček, je pouze z mléka a smetany. U domácí zmrzliny je skvělé, že víte, co do ní dáte a přizpůsobíte si její sladkost. Oproti receptu jsem ubrala trochu cukru a místo tmavé čokolády (kterou jsem neměla) jsem dala mléčnou.

Přísady

  • 80 g cukru
  • 3 g kukuřičného škrobu
  • 285 ml plnotučného mléka
  • 120 ml tučné smetany ke šlehání
  • špetička soli
  • 30 g kvalitní čokolády

Postup

V kastrůlku metličkou promícháme cukr a škrob, přilijeme 3/4 mléka a promícháme, aby ve směsi nebyly hrudky. Povaříme asi minutu, aby se škrob provařil. Vlijeme do zbylého mléka, přidáme smetanu a sůl a promícháme. Necháme dobře vychladit.

Vychlazenou směs nalijeme do zrmzlinovače a dáme umíchat na 30 minut. 

Mezitím si čokoládu nožem nasekáme na malé kousky a ty ke konci míchání přidáme do zmrzlinovače. Zmrzlinu ihned podáváme, v tom případě má konzistenci točené zmrzliny nebo můžeme dát na pár hodin do mrazáku. Před podáváním ji pak musíme nechat chvíli povolit.

2 komentáře:

  1. máte krásné mističky, můžu se prosím zeptat odkud jsou? děkuju moc! Jinak vaše recepty mám moc ráda, vždycky koukám zda přibyl nějaký nový :), mějte se moc pěkně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, mám radost, že čekáte na nové recepty. Musíte mít poslední dobou radost, přidávám jich o dost více než dříve.
      Mističky jsou z Ikea, prodávají je v sadě po 4 ks a jmenují se DRÖMBILD.
      Hezký den.
      Zuzka

      Vymazat