29. 2. 2016

Špaldový závin s pistáciovým tvarohem a meruňkami


Podobné těsto dělávám často, někdy nedávám hladkou mouku, jen celozrnnou špaldovou, někdy dám víc vloček, někdy upeču záviny, jindy zase udělám pouze placku, ale pokaždé u nás mizí rychlostí blesku :-) Tentokrát jsem udělala náplň tvarohovo-pistáciovou a přidala meruňky a musím říct, že ne naposledy, je to skvělá kombinace.

28. 2. 2016

Hovězí na smetaně


Tuhle dobrotu nemíváme moc často, ale jednou za čas si na svíčkové pochutnáme. Pokud si myslíte, že je moc složitá a zdlouhavá na přípravu, zkuste si pomoci jako já papiňákem a jako přílohu zvolte rýži. Určitě si pochutnáte i tak.

15. 2. 2016

Quiche se špenátem a lososem


Tento slaný koláč pochází s Francie, odtud je také název quiche (čti kiš). Existuje nespočet variant, já jsem tentokrát vyzkoušela kombinaci losos a špenát.

9. 2. 2016

Čokoládový cheesecake s banány


Pokud máte rádi čokoládu, určitě vám zachutná tento cheesecake vylepšený banány. Skvěle zužitkujete i banány přezrálé, které už nikdo nechce jíst. Na ozdobení patří ještě ušlehaná šlehačka, ale můžete ji vynechat jako já.

2. 2. 2016

Krůtí roláda se špenátem


Inspiraci pro tenhle recept jsem našla v Albert magazínu. Pokud jste měli z masových rolád vždy respekt jako já, doporučuji vyzkoušet tenhle recept. Určitě budete překvapení, že to nedá tolik práce a sklidíte u svých strávníků úspěch :-)

1. 2. 2016

Švédské kuličky, špenátová rýže


Nabízím vám upravenou verzi receptu od Jamieho Olivera  - bez flambování s vodkou u kuliček, bez celeru v rýži a bez kopru, který jsem dnes bohužel nesehnala. I přesto jsme si pochutnali.